PALAČINKE PUNJENE PILETINOM I GLJIVAMA: Jednostavno jelo sa sočnim nadjevom postaje pravi specijalitet

Kad vam ponestane ideja za ručak.

Shutterstock

Punjene palačinke odlična su opcija kada vam ponestane ideja što kuhati. Ovakve slane palačinke podsjećaju na tortilje, no mekše tijesto sa sočnim nadjevom od piletine, gljiva i vrhnja pretvorit će je u pravi specijalitet.

Recept za palačinke punjene piletinom, gljivama i vrhnjem

Sastojci:

Za tijesto:

  • 500 ml mlijeka
  • 280 g brašna
  • 3 jaja
  • 3 žlice ulja
  • prstohvat šećera
  • prstohvat soli

Za nadjev:

  • 300 g pilećeg filea
  • 300 g šampinjona
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 1 luk
  • sol, papar
  • ulje

Priprema:

Brašno, jaja, mlijeko i ulje posolite i pošećerite te izmiksajte. Tavu za palačinke malo namastite i ispecite palačinke. Nasjeckajte luk i gljive operite i nasjeckajte. Pileći file narežite na kockice. U tavu ulijte ulje i zagrijte ga, pa pržite luk na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Dodajte gljive i promiješajte. Pustite da krčka na srednjoj vatri oko 5 minuta. U drugoj tavi popržite pileći file, a kad se malo prohladi pomiješajte sa smjesom od gljiva. Na kraju dodajte kiselo vrhnje, sol i papar. Sve sastojke dobro izmiješajte i smjesom namažite palačinke. Zarolajte ih i ponovo ih ispecite s obje strane, ne duže od jedne minute.

 Izvor: Stvar ukusa