Palačinke se najčešće jedu za doručak, večeru ili desert, a nekada su se punile nadjevom od sira ili jabuka i zapekle u pećnici te posipale šećerom. Pohane palačinke odličan su glavni obrok, a još kad su punjene krumpirom, još su bolje.

Sastojci:

Za punjenje:

900 g krumpira
1 luk

1 mladi luk
2 žlice ulja
1 crvena paprika
100 g tvrdog sira

Za palačinke:

3 jaja
1 žličica šećera
500 ml mlijeka
200 g brašna
2 žlice ulja

Za pohanje:

3 jaja
3 žlice brašna
krušne mrvice
maslac

Priprema:

Krumpir skuhajte, procijedite i izgnječite. Na malo ulja popržite sitno nasjeckani luk, pa kad malo omekša dodati nasjeckanu papriku. Začinite solju i paprom i promiješajte. Poklopite i ostavite da kuha još 5-7 minuta. Dodajte u pire nasjeckani mladi luk i naribani sir. Sve dobro sjedinite. Umutite jaja s prstohvatom soli i šećerom te ulijte mlijeko. Sjedinite i dodajte brašno pa izmiksajte. Na kraju prelijte uljem.

Ispecite palačinke. Nadjev stavite na palačinku i zarolajte i tako dok ne potrošite sve. Umutite jaja i dodajte brašno pa sjedinite. U drugu zdjelu stavite krušne mrvice. Palačinke uvaljajte u jaja i brašno, pa u krušne mrvice. Pržite na otopljenom maslacu.

Postupak pripreme pogledajte u videu: