Palačinke se najčešće jedu za doručak, večeru ili desert, a nekada su se punile nadjevom od sira ili jabuka i zapekle u pećnici te posipale šećerom. Pohane palačinke odličan su glavni obrok, a još kad su punjene krumpirom, još su bolje.
Sastojci:
Za punjenje:
900 g krumpira
1 luk
1 mladi luk
2 žlice ulja
1 crvena paprika
100 g tvrdog sira
Za palačinke:
3 jaja
1 žličica šećera
500 ml mlijeka
200 g brašna
2 žlice ulja
Za pohanje:
3 jaja
3 žlice brašna
krušne mrvice
maslac
Priprema:
Krumpir skuhajte, procijedite i izgnječite. Na malo ulja popržite sitno nasjeckani luk, pa kad malo omekša dodati nasjeckanu papriku. Začinite solju i paprom i promiješajte. Poklopite i ostavite da kuha još 5-7 minuta. Dodajte u pire nasjeckani mladi luk i naribani sir. Sve dobro sjedinite. Umutite jaja s prstohvatom soli i šećerom te ulijte mlijeko. Sjedinite i dodajte brašno pa izmiksajte. Na kraju prelijte uljem.
Ispecite palačinke. Nadjev stavite na palačinku i zarolajte i tako dok ne potrošite sve. Umutite jaja i dodajte brašno pa sjedinite. U drugu zdjelu stavite krušne mrvice. Palačinke uvaljajte u jaja i brašno, pa u krušne mrvice. Pržite na otopljenom maslacu.
Postupak pripreme pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice