JUNEĆI GULAŠ S VRGANJIMA: Bogato i zasitno jelo s jesenskim plodovima i mekanim mesom savršen je ručak

Sezona je gljiva.

Shutterstock

Jelo na žlicu koje je i zasitno i ukusno zasigurno je gulaš. Jesen je sezona vrganja pa vam donosimo prijedlog za fini juneći gulaš s ovim gljivama i finim junećim mesom.

Recept za juneći gulaš s vrganjima

Sastojci:

800 g junetine

300 g vrganja

1 luk

3 češnje češnjaka

1 mrkva

60 g slanine

2 žlice ulja

2 žlice koncentrata rajčice

250 ml bijelog vina

400 ml jušnog temeljca

300 g tjestenine

4 lovorova lista

1 žličica ružmarina

prstohvat korijandera i cimeta

Priprema:

Narežite meso na kockice, vrganje na kriške, luk i češnjak na veće komade. Mrkvu ogulite i naribajte. Meso popržite na vrućem ulju i dodajte slaninu, luk, češnjak. Dodajte mrkvu, koncentrat rajčice, cimet, ružmarin, lovor, korijander, vrganje, vino i temeljac. Poklopite i kuhajte oko sat vremena. Po potrebi probajte i dodajte sol i papar. Tjesteninu skuhajte al dente, ocijedite.