Gulaš je klasik jela na žlicu koji se često priprema u našim krajevima. Jeftina i brza verzija gulaša svakako je ona s kobasicom, koji mnogi nazivaju sirotinjski gulaš. Isprobajte recept po preporuci uglednog kuhara Romana Paulusa koji je u svojoj karijeri dobio Michelinovu zvjezdicu. Recept je vrlo jednostavan i brz pa je idealan kad nemate puno vremena za kuhanje, a jednako je ukusan kao klasičan s mesom.

Sastojci:

  • 500 g kobasice
  • 300 g krumpira
  • 100 g rajčice
  • 300 g luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice slatke paprike
  • 1 litra pilećeg temeljca
  • 3 žlice masti
  • čili po ukusu
  • 1 žličica mljevenog kima
  • 150 ml vode
  • 2 žlice brašna
  • 1 žličica mažurana
  • vlasac

Priprema:

Luk nasjeckajte i popržite na masnoći pa dodajte oguljene kobasice i sitno nasjeckajte pa pržite još 5 minuta. Zatim dodajte nasjeckani češnjak i pržite još 5 minuta. Dodajte umak od rajčice i promiješajte. Nakon 2 minute dodajte slatku papriku i mljeveni kim te propirjajte. Nakon 2 minute ulijte temeljac i narezani krumpir. Poklopite i kuhajte 10 minuta. Vodu i brašno dobro promiješajte pa ulijte u gulaš. Dodajte sol, papar i mažuran te promiješajte pa kuhajte još 10 minuta.

Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu: