Ako niste ljubitelj mesa, ili želite malo odmoriti od njega, evo jednog vrlo dobrog prijedloga za ukusan ručak. Gulaš s šampinjonima vrlo je ukusan, a može se poslužiti uz rižu, tjesteninu i dobru salatu.
Sastojci:
2 luka
4 češnja češnjaka
1 grančica ružmarina
4 krumpira
maslinovo ili suncokretovo ulje
1/2 kg šampinjona
2 žlice ajvara
sol papar
ocat
Priprema:
Na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak te ružmarin. Dodajte vodu, šampinjone i tri krumpira narezana na kockice, a jedan krumpir neka bude cijeli. Posoliti i dodati ajvar (ako nemate možete dodati jednu veću ili dvije manje crvene paprike nasjeckane na što sitnije).
Kuhajte oko 45 minuta na laganoj vatri, a pred kraj kuhanja dodajte papar i žlicu octa. Na kraju cijeli kuhani krumpir izgnječite vilicom i vratite u gulaš.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice