PILEĆI PAPRIKAŠ UZ PEĆNICE: Mekano meso koje se pirja u umaku od vina

Donosimo recept za omiljeni pileći paprikaš.

Shutterstock

Pileći paprikaš je jelo čija je priprema vrlo jednostavna, a sada vam predlažemo recept iz pećnice. Posložite sastojke u tepsiju i praktički se jelo kuha samo od sebe. 

Sastojci:

1,5 kg bataka bez kostiju
2 glavice crnog luka
2 češnja češnjaka
3 velike mrkve
4 stabljike celera
125 ml bijelog vina
3 žlice brašna
750 ml pileće juhe
2 žlice paste od rajčice
2 žličice Worcestershire umaka
1 žličica osušene majčine dušice
2 lista lovora
600 g krumpira

Priprema:

U tavi zagrijte malo ulja i ispecite batke. Zatim izvadite meso, a u istom loncu prodinstajte sitno nasjeckani luk dok ne omekša, pa dodajte mljeveni šenjak. Nakon minute dodajte nasjeckanu mrkvu i celer. Pržiti još nekoliko minuta pa zaliti vinom i povremeno promiješati. Kuhajte dok tekućina ne ispari pa pospite brašnom.

Promiješajte, zatim ulijte juhu, pastu od rajčice, Worcestershire umak i dodajte majčinu dušicu i lovorov list. Dobro promiješajte i kada se umak malo pomiješa vratite batke u tavu. Pustite da pileći paprikaš prokuha pa poklopite i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 45 minuta. Izvadite tepsiju iz pećnice, dodajte krumpir, a na to stavite batke da se uhvate korica. Pileći paprikaš nastavite kuhati nepoklopljeno još 40 minuta.

Pileći paprikaš iz pećnice  youtube