Mljeveno meso je vrlo praktično u kulinarstvu, od njega se pripremaju razna jela, a među najpopularnijima su faširanci. U nastavku pogledajte recept za faširance koji uspjeva svima.
Sastojci:
450 gmljevenog junećeg mesa
1 glavica crvenog luka
2 režnja češnjaka
1 jaje
2 kriške kruha (ili krušne mrvice)
sol
papar
sitno sjeckani peršin
brašno za uvaljati faširance
ulje za pečenje
Priprema:
Luk sitno nasjeckajte i popržite na ulju dok ne postane staklast. Izvadite ga iz tave i malo ohladite. Namrvite kruh u meso, dodajte sitno sjeckani češnjak, ohlađeni luk, jaje, sol, papar i peršin. Sve sastojke dobro izmiješajte u kompaktnu smjesu.
Čistim rukama oblikujte loptice, pa ih pritisnite u sredini rukom i oblikujte male pljeskavice. Uvaljajte ih u brašno i pržite na vrelom ulju sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju (korica mora biti tvrda).
Gotove faširance izvadite na papir da se ocijedi višak ulja. Faširanci trebaju imati koricu okolo, a unutra su mekani. Mogu se služiti uz pire krumpir.
Savjet:
Kako bi faširanci bili ukusniji i zdraviji, možete upotrijebite nasjeckane orahe.
Možete koristiti i kikiriki, bademe ili bilo koji orašasti plod. Meso će izvana biti hrskavo, a iznutra sočno i mekano. Kad počnete pržiti u tavi ili roštilju, stvorit će se korica koja će omogućiti da sav mesni sok ostane u odrescima.
Ovaj trik možete iskoristiti i kad pečete ćevape, kobasice, pljeskavice, ali i punjene odreske.
Izvor: index.hr