Hranjivo i ukusno, najkraći je opis popečaka hrskavih izvana a sočnih iznutra. Osnovna namirnica za pripremu ovog jela je krumpir kojem možete dodati špinat ili blitvu, a hranjive polpete poslužite uz umak po želji.
Popečci od krumpira i špinata
Sastojci:
200 g špinata
200 g krumpira
1 žumance
1 žličica brašna
sol, papar
2 žlice ulja
150 ml jogurta
sjeckani vlasac
peršin za ukrašavanje
Priprema:
Ogulite krumpir te naribajte na trakice. Pomiješajte ga sa žumancem i brašnom pa posolite i popaprite. Špinat kratko blanširajte, ocijedite, nasjeckajte i dodajte smjesi od krumpira. U tavi zagrijte ulje. Od smjese oblikujte popečke, stavite na vruće ulje te pržite 4 do 6 minuta s obje strane. Potom izvadite te ostavite kratko na kuhinjskom papiru da se ocijede. U jogurt umiješajte sjeckani vlasac pa posolite i popaprite po vlastitom ukusu. Pečene popečke pospite svježim peršinom te poslužite uz umak od jogurta i vlasca.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice