MUSAKA OD KISELOG KUPUSA: Ukusno i jednostavno zimsko jelo, a sastojci slični onima za sarmu

Probajte nešto drugačiju verziju popularnog jela.

Shutterstock

Ako ste ljubitelj kiselog kupusa, ne morate se zadovoljiti samo sarmom, već ga iskoristite za musaku od kiselog kupusa.

Sastojci:

500 g mljevenog mesa

1 glavica kiselog kupusa

riža po ukusu

1 luk

1-2 šalice kukuruza šećerca

2 jaja

1 kiselo vrhnje

nešto mlijeka

Priprema:

Kupus narežite i popržite na ulju. Začinite po želji. Luk nasjeckajte i popržite pa dodajte mljeveno meso, dok je gotovo, dodajte kukuruz i rižu.

U tepsiju posložite kupus, zatim mljeveno meso, premažite kiselim vrhnjem i gore ostatak kupusa. Umutite jaja i pomiješajte s malo mlijeka pa pecite na 220°C oko 30 minuta.