Vjerojatno svatko ima svoj trik zanajkremastiji pire krumpir, ali ponekad ćete htjeti obogatiti ovaj omiljeni prilog. Dodajte mu začinsko bilje i dobit ćete sasvim novo jelo s novom dimenzijom. Uživat ćete u okusu kao da jedete samostalno jelo.

Recept za pire krumpir sa začinskim biljem

Sastojci:

800 g krumpira
1 glavica luka
1 žlica maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog svježeg začinskog bilja
muškatni oraščić
50 ml vrhnja za kuhanje
100 ml mlijeka
1 žlica maslaca

Priprema:

Ogulite krumpir i kuhajte ga u posoljenoj vodi oko 20 minuta. Oljuštite i nasjeckajte luk pa ga propirjajte na vrućem ulju. Umiješajte začinsko bilje, sol, papar, muškatni oraščić i vrhnje. Zagrijte mlijeko s maslacem. Ocijedite i zgnječite krumpir, umiješajte mlijeko pa začinite solju, paprom i muškatom. Umiješajte mješavinu luka, vrhnja i začinskog bilja. Poslužite uz meso ili ribu.