PEČENA SVINJSKA REBARCA NITKO NEĆE ODBITI: Osim dobre marinade za što bolji okus jela bitno je odabrati kvalitetno meso

Ako volite sočna svinjska rebra, onda je ovo recept za vas!

Shutterstock Pečena svinjska rebarca

Ima li boljeg ručka od sočnih svinjskih rebaraca koja se odvajaju od kosti? Odgovor na ovo pitanje se sam nameće, kao i ovaj recept u nastavku.

Imajte na umu da su sastojci dostatni za četiri (poštena) serviranja. Ako na druženje dolazi veći broj gostiju, obavezno ih udvostručite. Osim dobre marinade i začina za što bolji okus jela bitno je odabrati kvalitetno meso

Sastojci:

100 ml maslinovog ulja
2 žlice vinskog octa
4 srednje ljute chili papričice
1 crvena paprika
3 češnjaka
par grančica svježeg timijana, ružmarina i origana
sol i papar po želji
2 kg svinjskih rebaraca

Postupak:

Sve sastojke osim rebaraca stavite u blender i dobro izmiksajte. Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva. Pleh obložite aluminijskom folijom, posložite rebarca na pleh, prelijte marinadom te zatvorite foliju preko mesa.

Pecite na niskoj temperaturi otprilike dva sata, a po potrebi i duže, kako bi meso maksimalno omekšalo. Izvadite iz pećnice, zagrijte grill tavu i zapecite meso na jakoj vatri. Premažite ga umakom od pečenja da se karamelizira.

Sav sok i marinadu od pečenja kuhajte u malom loncu dok se ne reduciraju u gusti sjajni umak. Servirajte uz palentu ili pečene krumpire.