PIJANE KOBASICE: Gurmansko jelo s pikantnim okusom zapecite u umaku od piva i luka

S adventom počinje i sezona kobasica.

Shutterstock

Približava nam se početak adventa i adventskih sajmova na kojima su kobasice neizbježne. Domaće su najbolje, a nakon što ste ih sami pripremili prema našem vodiču za pripremu domaćih kobasica, pripremite ovo zanimljivo jelo. Kobasice se pirjaju pa preliju pivom i zapeku u pećnici, a uz dodatak ljute papričice, gurmansko jelo će dobiti pikantan okus.

Sastojci:

500 g kobasica
700 g luka
1 čaša piva
1 ljuta papričica

Priprema:

Na ulju popržite kobasice, pa ih izvadite iz tave. Zatim na istoj tavi popržite nasjeckani luk. U tavu stavite preprženi luk pa dodajte kobasice (možete ih i narezati), nasjeckanu ljutu papričicu i začinite po želji. Prelijte pivom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.