BRZI RUČAK: Mekani juneći odresci u sočnom umaku od gljiva savršen su obrok kad nemate puno vremena, a želite fino jesti

Umak od gljiva slaže se s mesom.

Shutterstock

Kad nemate puno vremena, a želite pripremiti ukusan ručak s mesom, isprobajte ovaj recept. Ukusni juneći odresci u umaku od gljiva prilično su brzo gotovi.

Sastojci:

  • 2 juneća odreska (po 120 g svaki)
  • 4 žlice maslaca
  • 1 žličica ulja
  • 1 šalica narezanih gljiva
  • 1 žlica narezanog mladog luka
  • 1 žlica brašna
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • 2/3 šalice pilećeg temeljca
Shutterstock 

Priprema:

Istucite meso na debljinu 2,5 cm. Zagrijte 2 žlice maslaca na srednje jakoj vatri i popržite odreske dok ne poprime smeđu boju. Izvadite odreske, u istu tavu stavite preostali maslac i zagrijte ga. Na srednjoj vatri pirjajte gljive i mladi luk dok ne omekšaju. Dodajte brašno, sol i papar, promiješajte, pa postupno dolijevajte temeljac. Svo vrijeme miješajte dok se ne zgusne pa kad prokuha miješajte još 2 minute. Juneće odreske prelijte umakom od gljiva i poslužite.