Za mnoge nedjeljni ručak nije potpun ako je bez mesa. Donosimo vam recept za ukusne juneće odreske iz pećnice, a umjesto junetine možete koristiti i svinjetinu.

Sastojci:

  • 800 g junetine
  • 7 režnjeva češnjaka
  • 1 žlica senfa
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žličica brašna
  • 1 list lovora
  • biozačin
  • sol, papar, ulje

Priprema:

1. Odreske narežite na 1 cm debljine. Svaki odrezak posolite i popaprite te stavite u tavu na zagrijano ulje da se kratko poprži s obje strane (samo par minuta da se uhvati mala korica).

2. Nakon toga ih izvadite na tanjur, a u ulje u kojem su se pržile (i pustile sok) dodajte vodu (oko 7 dl), stavite veliku žlicu senfa, narezani češnjak, soja umak, malo biozačina, lovorov list, malo papra i žličica brašna razmućena u malo hladne vode - za gustoću.

3. U tepsiju u kojoj ćete peći posložite meso, prelijte ga umakom, prekrijte aluminijskom folijom i pecite sat vremena u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

4. Jelo poslužite uz pire krumpir i salatu po želji.