Za mnoge nedjeljni ručak nije potpun ako je bez mesa. Donosimo vam recept za ukusne juneće odreske iz pećnice, a umjesto junetine možete koristiti i svinjetinu.
Sastojci:
- 800 g junetine
- 7 režnjeva češnjaka
- 1 žlica senfa
- 2 žlice soja umaka
- 1 žličica brašna
- 1 list lovora
- biozačin
- sol, papar, ulje
Priprema:
1. Odreske narežite na 1 cm debljine. Svaki odrezak posolite i popaprite te stavite u tavu na zagrijano ulje da se kratko poprži s obje strane (samo par minuta da se uhvati mala korica).
2. Nakon toga ih izvadite na tanjur, a u ulje u kojem su se pržile (i pustile sok) dodajte vodu (oko 7 dl), stavite veliku žlicu senfa, narezani češnjak, soja umak, malo biozačina, lovorov list, malo papra i žličica brašna razmućena u malo hladne vode - za gustoću.
3. U tepsiju u kojoj ćete peći posložite meso, prelijte ga umakom, prekrijte aluminijskom folijom i pecite sat vremena u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
4. Jelo poslužite uz pire krumpir i salatu po želji.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice