Fino juneće meso u aromatičnom umaku s češnjakom, senfom i kaparima te vrhnjem ukusan je ručak kojem je teško odoljeti. Poslužite s rižom, pire krumpirom ili povrćem i salatom.

Sastojci:

2 juneća odreska
2 češnja češnjaka
ružmarin

Za umak:

1 žlica maslaca
1/2 luka
2 češnja češnjaka
1 žlica kapara
1 žlica senfa
50 ml goveđeg temeljca
50 ml rakije
200 ml slatkog ili vrhnja za kuhanje

Recept za filet mignon u aromatičnom umaku
Shutterstock 

Priprema:

File mignon dobro posolite, a maslac rastopite u tavi pa popržite luk dok ne omekša. Zatim dodajte nasjeckani češnjak, promiješajte i nakon minute dodajte senf. Malo promiješajte pa nakon 1-2 minute dodajte kapare. Pržite još 2 minute pa dolijte temeljac (pola kocke za juhu otopite u 50 ml vruće vode). Kad zavri, ulijte vrhnje za kuhanje i rakiju. Pospite paprikom i promiješajte. Ostavite da lagano kuha još 5 minuta. Na malo maslinova ulja popržite filet mignon s režnjevima češnjaka i ružmarinom.