LOSOS IZ PEĆNICE GOTOV ZA 20 MINUTA: Hrskava i sočna riba u panko krušnim mrvicama koje manje upijaju masnoće

Panko mrvice kod pohanja upijaju manje masnoća pa su zdraviji izbor.

Shutterstock

Riba je vrlo zdrava namirnica koju biste trebali uvrstiti na jelovnik barem dva do tri puta tjedno. Kako je petak tradicionalan dan kada mnogi jedu ribu, ovo vam je prilika da isprobate recept za losos u hrskavom omotaču od panko mrvica. Panko mrvice se najviše koriste u azijskoj kuhinji, posebno japanskoj, a upijaju manje masnoće. 

Ako nemate svježi losos, možete koristiti i smrznute filete, a gotov je za 20 minuta. Poslužite uz pečeno povrće ili krumpir salatu te par kriški limuna.

Recept za losos u panko mrvicama

Sastojci:

2 fileta lososa
1 žlica maslaca

6 žlica panko mrvica
1 žlica naribanog parmezana
½ žličice soli
½ žličice timijana
½ žličice peršina
½ žličice češnjaka u granulama
½ žličice korice limuna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pomiješajte panko mrvice i parmezan sa začinima. Losos stavite s kožom prema dolje na pripremljeni lim i premažite ga rastopljenim maslacem. Uvaljajte ga u smjesu od panko mrvicama i rukom ih, po potrebi, lagano utisnite kako bi se bolje uhvatile za losos. Stavite u pećnicu na 20 minuta. Ako primijetite da korica počinje brzo dobivati boju, prekrite aluminijskom folijom i nastavite peći.