Topli dani idealni su za obroke koji su ukusni svježe pripremljeni, ali i oni koji se mogu jesti hladni. Quiche je pita od prhkog tijesta koju možete pripremati s nadjevom kakav volite, od povrća, s mesom ili ribom.
Predlažemo vam ukusan quiche s lososom i špinatom za čiju pripremu ne treba puno vremena, a okus je neodoljiv.
Recept za quiche s lososom i špinatom
Sastojci:
- 600 g gotovog prhkog tijesta
- 300 g svježeg ili dimljenog lososa
- 1 kg svježeg špinata
- 3 jaja
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 1 češanj češnjaka
- sol, papar
Priprema:
Razvaljajte tijesto, a kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Tijesto stavite u kalup, a višak odrežite. Na tijesto stavite papir za pečenje i na njega stavite sirovi grah. Pecite tijesto na 190 stupnjeva oko 10 minuta.
Češnjak očistite i narežite. Špinat operite i pa ga kratko kuhajte u malo vode, ne dulje od 5 minuta. Ocijedite i operite pod mlazom hladne vode. Stavite ga u posudu i nakratko ga ostavite na laganoj vatri. Dodajte češnjak i promiješajte.
Nakon što je tijesto gotovo, uklonite papir za pečenje i grah i na pečeno tijesto rasporedite špinat i losos.
Razmutite jaja s vrhnjem, posolite i popaprite pa tom smjesom prelijte tijesto.
Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice