Ako ste u potrazi za brzim i zdravim receptima za riblja jela, pastrva je jedna od najukusnijih i pristupačnih riba. Dobar je izvor esencijalnih ulja, uključujući omega-3 masne kiseline. Bogata je proteinima, fosforom, selenom, vitaminima B12, B6, niacinom i pantotenskom kiselinom te vitaminima A i B1.
Donosimo recept za hrskavu i sočnu pastrvu s bademima s YouTube kanala Helen Rennie.
Recept za pastrvu s bademima
Sastojci:
60 g listića badema
2 fileta pastrve
1 jaje
1 žlica ulja
1 žlica maslaca
1 režanj češnjaka
malo soka od limuna
začinsko bilje po želji
Priprema:
Bademe izmrvite. Pastrve uvaljajte u razmućeno jaje, zatim u bademe i ispecite. Otopite maslac pa dodajte nasjeckani češnjak, limunov sok i nasjeckano začinsko bilje po želji. Prelijte preko pastrve.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice