Pljeskavice od oslića možete staviti u pecivo za hamburgere i dodati neke dodatke kao što su umaci ili salata.
Sastojci:
1 kg oslića
Vezica povrća za juhu
4 jaja
Češanj češnjaka
Glavica luka
Začini kao što su papar, sol, mješavina začina, dalmatinski začini, mljevena crvena paprika
Ulje
Priprema:
Ovaj recept se radi vrlo jednostavno. Prije svega u slanu vodu stavite povrće za juhu da se kuha, a kada omekša u istu tu vodu dodajte oslić koji ste prethodno očistili. Kuhajte sve zajedno dok riba ne omekša.
Je li riba dovoljno mekana možete provjeriti vilicom. Nakon što je sve gotovo ocijedite vodu u kojoj sve kuhalo u posebnu posudu i možete je onda dalje koristiti za izradu riblje juhe. Maknite sve kosti iz ribe (ako to niste napravili ranije) i usitnite je s povrćem u mikseru. U smjesu dodajte začine, sitno nasjeckani luk, češnjak i jaja i sve dobro pomiješajte.
izvor: mirovina.hr