Ako tražite ideju za ukusno i zasitno jelo s ribom, a ne želite klasičnu prženu ribu ili pohani file, uz koji ćete morati razmišljati što pripremiti za prilog, za vas je ovaj recept. Radi se o jelu za koji možete koristiti file ribe po izboru te dodati krumpir, rižu, papriku, rajčicu, mahune i grašak te sve zaliti umakom od rajčice i zapeći u pećnici. Slično je đuveču, a sigurno će se svidjeti cijeloj obitelji.
Sastojci:
2-3 ribljeg filea po želji
1 krumpir
400 g riže
1 luk
1 crvena paprika
1 rajčica
1 mrkva
100 g zelenih mahuna
100 g graška
1/2 vezice peršina
200 ml umaka od rajčice
Priprema:
Na malo zagrijanog ulja popržite sitno nasjeckani luk, dodajte naribanu mrkvu i papriku narezanu na kockice. Začinite solju i paprom, pa promiješajte. Nakon nekoliko minuta dodajte smrznute mahune i grašak te promiješajte. Ulijte samo malo vode, poklopite i kuhajte dok povrće ne omekša. Rajčice zarežite poprečno, pa ih kratko blanširajte. Uklonite kožu, zatim pomiješajte.
Stavite u zdjelu i zalijte s još malo vode i promiješajte. Zatim dodajte sitno narezani krumpir i opet začinite po želji. Nakon nekoliko minuta dodajte rižu namočenu u vodi. Sve povrće dobro izmiješati pa premjestite u tepsiju. Prelijte vodom i umakom od rajčice i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-40 minuta. Po potrebi dodajte vode. Ribu uvaljajte u brašno, pa je dodajte 20-25 minuta prije kraja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice