Bakalar se u mnogim krajevima Hrvatske tradicionalno jede na Badnjak, najčešće kao jušno jelo s krumpirom, ali ovu ribu možete pripremati i na druge načine. Isprobajte recept za bakalar s povrćem koji ćete poslužiti sa širokim rezancima.

Sastojci

  • 500 g fileta svježeg bakalara
  • 400 g širokih rezanaca
  • 100 g mrkve
  • 300 g mladog špinata
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • pola vezice timijana
  • sok limuna
  • sol, papar

Recept za bakalar s povrćem

15:05
Korak 1

Blanširajte i skuhajte

Špinat očistite, operite i blanširajte u kipućoj vodi. Mrkvu naribajte, bakalar operite, osušite papirnatim ubrusom te narežite na kockice. Timijan operite i osušite i nasjeckajte. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.

15:06
Korak 2

Popržite

Popržite mrkvu na tri žlice ulja, oko dvije minute te dodajte špinat. Nakon dvije minute dodajte komadiće ribe i pržite pet minuta. Dodajte još tri žlice ulja, limunov sok i timijan te začinite soli i paprom.

15:06
Korak 3

Umiješajte vrhnje

Ocijedite tjesteninu, ali sačuvajte šalicu tekućine u kojoj se kuhala. Dodajte sve u tavu s ribom i povrćem, po potrebi još začinite te umiješajte vrhnje za kuhanje.