Bakalar se u mnogim krajevima Hrvatske tradicionalno jede na Badnjak, najčešće kao jušno jelo s krumpirom, ali ovu ribu možete pripremati i na druge načine. Isprobajte recept za bakalar s povrćem koji ćete poslužiti sa širokim rezancima.
Sastojci
- 500 g fileta svježeg bakalara
- 400 g širokih rezanaca
- 100 g mrkve
- 300 g mladog špinata
- 6 žlica maslinovog ulja
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- pola vezice timijana
- sok limuna
- sol, papar
Recept za bakalar s povrćem
Blanširajte i skuhajte
Špinat očistite, operite i blanširajte u kipućoj vodi. Mrkvu naribajte, bakalar operite, osušite papirnatim ubrusom te narežite na kockice. Timijan operite i osušite i nasjeckajte. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.
Popržite
Popržite mrkvu na tri žlice ulja, oko dvije minute te dodajte špinat. Nakon dvije minute dodajte komadiće ribe i pržite pet minuta. Dodajte još tri žlice ulja, limunov sok i timijan te začinite soli i paprom.
Umiješajte vrhnje
Ocijedite tjesteninu, ali sačuvajte šalicu tekućine u kojoj se kuhala. Dodajte sve u tavu s ribom i povrćem, po potrebi još začinite te umiješajte vrhnje za kuhanje.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice