PUNJENA ROLADA OD TELETINE: Imamo prijedlog za vas što pripremiti za blagdan Sveta tri kralja

Punjenoj roladi od teletine nitko neće odoljeti.

Shutterstock

Teletina se smatra najfinijim mesom, cenjena je kako zbog ukusa tako zbog hranljive vrednosti, manjeg udela masnoće nego kod ostalih mesa i velike količine proteina.

Ako ne znate što skuhati za blagdanski ručak na Sveta tri kralja ili Bogojavljenje, imamo prijedlog za vas.

Punjena rolada od teletine

Sastojci:

teleći biftek 1,5 kg
1 poriluk 200 g
ementaler sir 60 g
svježa kadulja 12 listića
Schwarzwald šunka 12 tankih šnita
mascarpone sir 100 g
maslac 100 g
vrhnje za kuhanje 200 g
zeleni papar iz salamure 1 žlica
bijelo vino 1 dl
papar
sitni baby krumpirići 1 kg
sol
slatka mljevena paprika
češnjak u prahu

Priprema:

S mesa odstraniti žile i suvišnu masnoću, preko folije tanko istući, malo posoliti i popapriti. Na to posložiti listiće kadulje, a zatim šunku. Poriluk očistiti, narezati i pirjati na maslacu. Kad omekša, maknuti s vatre i umiješati ribani sir i mascarpone. Smjesu razmazati po mesu.

Pomoću folije napraviti roladu, krajeve učvrstiti čačkalicom. Na vrućem maslacu zapeći sa svih strana, peći pokriveno u pećnici 50-60 minuta. Na masnoću od pečenja dodati vino da ispari, dodati zeleni papar i vrhnje za kuhanje.

Prilog:

Krumpiriće skuhati, oguliti, marinirati sa začinima i zapeći na maslacu.

izvor: rtl.hr