Krumpir je jeftina i vrlo svestrana namirnica koja se može kombinirati u raznim jelima, a nekada je bilo jako popularan restani krumpir. Takvo jelo priprema se na luku i s mljevenom slatkom paprikom, a savršeno paše uz jela s kiselim kupusom kao što je sekeli gulaš ili s kobasicama.
Recept za restani krumpir
Sastojci:
800 g krumpira
2 glavice luka
6 žlica ulja
1 žlica slatke paprike
Shutterstock
Priprema:
Krumpir kratko prokuhati, neka ne omekša do kraja, zatim ga ocijediti i narezati na veće komade. U tavi zagrijte ulje, pa popržite luk. Kad omekša dodajte krumpir te posolite i popaprite. Zatim promiješajte, pa pospite slatkom paprikom. Nalijte malo vode i dobro promiješajte pa kuhajte dok ne ispari i krumpir bude gotov. Povremeno promiješajte.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice