Lazanje su mnogima omiljeno jelo, a u originalu se pripremaju od kora tijesta, mljevenog mesa ili povrća i bešamel umaka i zapeče se u pećnici. Postoje i jednostavnije i brže verzije ovog jela, te ga možete pripremiti od jeftinih sastojaka.
Isprobajte nešto drulčiji recept za jeftiniju verziju ovog talijanskog specijaliteta bez paljenja pećnice. U tavi pripremite lazanje s kruhom, gotovom tjesteninom, povrćem, sirom i s dva umaka - crvenim i bijelim.
Recept za lazanje s kruhom i povrćem
Sastojci:
8 kriški kruha
100 g tvrdog sira
maslac
Za umak od rajčice:
3 rajčice
1 luk
2 češnja češnjaka
1 žličica origana
1/2 žličice crvene paprike
1 žličica šećera
1/2 žličice mljevene paprike
Za bijeli umak:
1 žlica ulja
1 žličica maslaca
1 režanj češnjaka
3 šalice mlijeka
1/2 šalice tjestenine
1/2 žličice papra
1/2 žličice origana
100 g tvrdog sira
Za povrće:
1 žlica ulja
1 žličica maslaca
1 režanj češnjaka
1/2 luka
1/2 crvene paprike
1/2 zelene paprike
1/2 šalice kukuruza
100 g brokule
1 manja rajčica
1 žličica origana
1 žličica mljevene paprike
Detaljan postupa pripreme pogledajte u videu: