Rižoto je poznato talijansko jelo od riže, a priprema se od raznovrsnih namirnica, može biti od mesa, povrća, morskih plodova ili pak sa sirom.
Talijani su oduvijek bili poznati po dobrom spajanju sastojaka, a sada su Amerikanci spojili dva poznata recepta, rižoto i umak bolonjez i napravili sjajno jelo kao što je Risotto Bolognese. Isprobajte recept za rižoto koji je jednostavan za napraviti, a nevjerojatno ukusan.
Recept za rižoto bolognese
Sastojci:
700 g mljevenog mesa
300 g cheddar sira
200 g riže
4 češnja češnjaka
1 šalica salse
450 ml pilećeg temeljca
200 ml rajčice passata
1 vezica peršina
1 crni luk
začini po želji
Priprema:
Na malo ulja u tavi popržiti sitno nasjeckani luk, pa kad omekša dodati meso. Začiniti po želji i pržiti dok sve ne bude gotovo. U tavu dodajte prethodno opranu rižu pa ulijte juhu i rajčice. Sve dobro promiješajte. Kuhajte dok ne zavrije, zatim poklopite i kuhajte dok gotovo sva tekućina ne ispari.
Izvor: StvarUkusa