Ako ste u potrazi za receptima za pristupačna i brza jela, na pravom ste mjestu. Ovaj rižoto s rajčicom iz konzerve neće vam isprazniti novčanik, a neće vas ni razočarati okusom.

Priprema traje 20 minuta, što ga čini idealnim izborom za kasni ručak tijekom radnog tjedna. Dobar tek!

Sastojci za rižoto s rajčicom iz konzerve:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 veći luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1/2 žličice sušenog origana
  • 400 g nasjeckanih rajčica u konzervi
  • 300 g riže za rižoto
  • 1 kocka za povrtni temeljac
  • 1 l vode
  • 50 g cheddara
  • sol, papar

Priprema rižota s rajčicom iz konzerve:

  1. Luk sitno nasjeckajte pa ga popržite na maslinovom ulju. Kad omekša, dodajte nasjeckani češnjak i origano.
  2. Nakon što češnjak otpusti okus, dodajte rajčicu iz konzerve pa sve dobro promiješajte. Posolite i popaprite pa pustite da krčka pet minuta.
  3. Dodajte rižu, povrtnu kocku i 100 ml tople vode. Promiješajte i redovito podlijevajte sljedećih 15 do 20 minuta, dok se riža ne skuha.
  4. Gotovi rižoto maknite s vatre pa umiješajte cheddar i začinite po potrebi. Poslužite odmah!