Mljeveno meso spada u najpraktičnije vrste mesa od kojih možete pripremiti razna jela, od ćufti, pljeskavica do sarme i punjenih paprika. Jedno od najomiljenijih jela je umak bolonjez, ali kad želite laganije meso, poput puretine, ručak je gotov za 45 minuta.
Potrebno vam je samo nekoliko sastojka - mljeveno pureće meso, pasirana rajčica i luk te začini. Zadovoljit će ukuse svih članova obitelji, a jednako je dobar kao i klasičan bolonjez.
Sastojci:
- 500 g mljevene puretine
- 200 g pasirana rajčica
- luk
- sol, papar
- bosiljak
- parmezan po želji
- tjestenina po izboru
Priprema:
Popržite luk na ulju dok ne pozlatni, dodajte meso, posolite i popaprite i popržite dok ne pobijeli. Zalijte vodom, ponovno začinite solju i paprom i pirjajte pola sata, po potrebi dodajte još vode. Posljednjih 10 minuta, dakle nakon 20 minuta pirjanja, dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte. Zadnjih 5 minuta dodajte bosiljak. Skuhajte tjesteninu po izboru, prelijte mesnim umakom i pospite parmezanom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice