Mljeveno meso spada u najpraktičnije vrste mesa od kojih možete pripremiti razna jela, od ćufti, pljeskavica do sarme i punjenih paprika. Jedno od najomiljenijih jela je umak bolonjez, ali kad želite laganije meso, poput puretine, ručak je gotov za 45 minuta.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojka - mljeveno pureće meso, pasirana rajčica i luk te začini. Zadovoljit će ukuse svih članova obitelji, a jednako je dobar kao i klasičan bolonjez.

Sastojci:

  • 500 g mljevene puretine
  • 200 g pasirana rajčica
  • luk
  • sol, papar
  • bosiljak
  • parmezan po želji
  • tjestenina po izboru

Priprema:

Popržite luk na ulju dok ne pozlatni, dodajte meso, posolite i popaprite i popržite dok ne pobijeli. Zalijte vodom, ponovno začinite solju i paprom i pirjajte pola sata, po potrebi dodajte još vode. Posljednjih 10 minuta, dakle nakon 20 minuta pirjanja, dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte. Zadnjih 5 minuta dodajte bosiljak. Skuhajte tjesteninu po izboru, prelijte mesnim umakom i pospite parmezanom.