Sastojci:
- 6 komada pilećih bataka bez kostiju
- 200 g mrkve
- 100 g slanine
- 1 kg krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar
Priprema:
Marinirajte pileće batke sa začinima po vlastitom ukusu. Ostavite da se marinira u hladnjaku 2-3 sata. Nakon toga svaki komad mesa istucite i narežite na manje komade. Naribajte mrkvu. Svaki komad piletine omotajte slaninom. Krumpir ogulite i narežite na kolutiće i začinite. Krumpir prelijte maslinovim uljem ili obložite papirom za pečenje. Na lim za pečenje poslužite krumpir u jednom sloju, zatim mrkvu i na kraju pileće rolice. Tepsiju prekrijte folijom ili poklopcem i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C, pa pecite 60 minuta. Otprilike 10-15 minuta prije nego što ih izvadite iz pećnice maknite foliju kako bi rolice porumenile.