Piletina"Marry me" kremasto je i sočno jelo koje je gotovo u samo pola sata. Pileći odresci u kombinaciji sa sušenom rajčicom, parmezanom i vrhnjem savršen je ručak ili večera koji će razveseliti sve članove vaše obitelji.
Ipak, kod ovog jela najzanimljivije je njegovo ime - Marry me. Jelo je dobilo ime zbog uvjerenja da je toliko dobro, da ako ga pripremite svom partneru, odmah će se zaljubiti u vaše kuhanje. A najbolji put do srca vodi kroz želudac. Zvuči dobro, zar ne?
Sastojci:
- 4 pileća odreska
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 4 žlice brašna
- 1,5 žlica maslinovog ulja
- 1,5 žlica putera
- 3 češnja češnjaka
- 200 ml vruće vode
- kocaka za juhu
- 160 ml vrhnja za kuhanje
- 30 g parmezana
- 3/4 žlice mljevena paprike
- 1 žličica sušenih biljnih začina
- 20 g sušene rajčice
- 1 šaka nasjeckanog bosiljka
Priprema
Pripremite piletinu
Piletinu posolite i popaprite s obje strane, pa je uvaljate u brašno.
Ispecite piletinu
Zagrijte ulje i maslac na srednjoj temperaturi, pa pržite 4 minute sa obje strane, dok piletina ne poprimi zlatnu boju. Slagati na ubrus da se ocijedi višak masnoće.
Pripremite umak
U tavu dodajte nasjeckani češnjak, prodinstati.
Pileću kocku za juhu otopiti u vrućoj vodi, pa dodati u tavu. Promiješajte da se umak ne zalijepi pa smanjite temperaturu. Dodajte vrhhnje za kuhanje i parmezan, pa umak dobro izmiješajte.
Začinite
Nakon par minuta laganog kuhanja dodajte mljevenu papriku i sušeno začinjeno bilje. Dodajte sušene rajčice i na kraju piletinu.
Kuhajte sve zajedno još 5 minuta
Pustite da se umak od sušenih rajčica kuha još 5 minuta. Maknite sa štednjaka, pa ukrasite nasjeckanim bosiljkom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice