Piletina"Marry me" kremasto je i sočno jelo koje je gotovo u samo pola sata. Pileći odresci u kombinaciji sa sušenom rajčicom, parmezanom i vrhnjem savršen je ručak ili večera koji će razveseliti sve članove vaše obitelji.

Ipak, kod ovog jela najzanimljivije je njegovo ime - Marry me. Jelo je dobilo ime zbog uvjerenja da je toliko dobro, da ako ga pripremite svom partneru, odmah će se zaljubiti u vaše kuhanje. A najbolji put do srca vodi kroz želudac. Zvuči dobro, zar ne?

Sastojci:

  • 4 pileća odreska
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 4 žlice brašna
  • 1,5 žlica maslinovog ulja
  • 1,5 žlica putera
  • 3 češnja češnjaka
  • 200 ml vruće vode
  • kocaka za juhu
  • 160 ml vrhnja za kuhanje
  • 30 g parmezana
  • 3/4 žlice mljevena paprike
  • 1 žličica sušenih biljnih začina
  • 20 g sušene rajčice
  • 1 šaka nasjeckanog bosiljka

Priprema

15:10
Korak 1

Pripremite piletinu

Piletinu posolite i popaprite s obje strane, pa je uvaljate u brašno.

15:
Korak 2

Ispecite piletinu

Zagrijte ulje i maslac na srednjoj temperaturi, pa pržite 4 minute sa obje strane, dok piletina ne poprimi zlatnu boju. Slagati na ubrus da se ocijedi višak masnoće.

15:41
Korak 3

Pripremite umak

U tavu dodajte nasjeckani češnjak, prodinstati. 

Pileću kocku za juhu otopiti u vrućoj vodi, pa dodati u tavu. Promiješajte da se umak ne zalijepi pa smanjite temperaturu. Dodajte vrhhnje za kuhanje i parmezan, pa umak dobro izmiješajte.

15:51
Korak 4

Začinite

Nakon par minuta laganog kuhanja dodajte mljevenu papriku i sušeno začinjeno bilje. Dodajte sušene rajčice i na kraju piletinu. 

shutterstock_2357343299.jpg
Shutterstock 
16:09
Korak 5

Kuhajte sve zajedno još 5 minuta

Pustite da se umak od sušenih rajčica kuha još 5 minuta. Maknite sa štednjaka, pa ukrasite nasjeckanim bosiljkom.