Niste mislili da pržena slanina može biti još ukusnija? Profesionalan kuhar otkriva trik kako ispeći slaninu koja je hrskava i mekana umjesto suha i mrvičasta. 

U tavu na jaku vatru stavite slaninu (na trakice ili narezanu na komade) i tek toliko vode da je prekrijete. Kad voda zavrije, smanjite temperaturu na srednje jaku. Nakon što sva voda proključa, smanjite vatru na srednje nisku i nastavite kuhati dok slanina ne postane hrskava i dobro porumeni. 

Kod ovakvog načina pripreme, meso se napuhne umjesto da se smežura, pa slanina postaje hrskava, ali vlažna i nije žilava i ne raspada se. Voda ublažava temperaturu kuhanja, a na taj način meso zadržava vlažnost i ostaje mekano. Dok voda dosegne točku vrenja, masnoća slanine je gotovo u potpunosti otopljena, tako da je manja vjerojatnost da će meso zagorjeti dok čekate da se masnoća skuha.