Niste mislili da pržena slanina može biti još ukusnija? Profesionalan kuhar otkriva trik kako ispeći slaninu koja je hrskava i mekana umjesto suha i mrvičasta.
U tavu na jaku vatru stavite slaninu (na trakice ili narezanu na komade) i tek toliko vode da je prekrijete. Kad voda zavrije, smanjite temperaturu na srednje jaku. Nakon što sva voda proključa, smanjite vatru na srednje nisku i nastavite kuhati dok slanina ne postane hrskava i dobro porumeni.
Kod ovakvog načina pripreme, meso se napuhne umjesto da se smežura, pa slanina postaje hrskava, ali vlažna i nije žilava i ne raspada se. Voda ublažava temperaturu kuhanja, a na taj način meso zadržava vlažnost i ostaje mekano. Dok voda dosegne točku vrenja, masnoća slanine je gotovo u potpunosti otopljena, tako da je manja vjerojatnost da će meso zagorjeti dok čekate da se masnoća skuha.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice