Kad poželite jednostavan ručak, piletina je odličan izbor. Ovo meso savršeno se slaže s rižom, a još je boljirizi bizi te je sjajan su odabir za brzi ručak u kojem može uživati cijela obitelj.

Ove bezvremenske namirnice kombinirajte s daškom ružmarina i bijelog vina. Vino možete zamijeniti s više temeljca ili vode, a svakako preporučujemo da rižoto kuhate bez poklopca i redovito ga miješate.

Sastojci:

  • 2 komada pilećih prsa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 1 žlica narezanog ružmarina, svježeg
  • 350 g riže
  • 100 ml bijelog vina
  • 1,2 l pilećeg temeljca
  • 150 g graška
  • 25 g maslaca
  • 40 g parmezana
  • sol i papar

Priprema:

Na grill tavi ispecite pileća prsa, po tri minute sa svake strane. Potom ih narežite na kockice i odložite na toplo. Potom na umjerenoj vatri zagrijte maslinovo ulje u loncu i, uz povremeno miješanje, pržite luk oko dvije minute. Dodajte ružmarin te pržite još dvije minute kako bi pustio sve okuse. U lonac dodajte rižu i miješajte tri minute kako bi se popržila i primila okuse. Dolijte vino i kuhajte još tri minute kako bi alkohol ispario. Potom možete malo po malo dodavati topli temeljac. Povremeno promiješajte i pustite da riža upije sav temeljac prije nego dodajete još. Dobro začinite pa polagano miješajte.

Nakon 15-tak minuta, dodajte piletinu i grašak, promiješajte i nastavite kuhati na laganoj vatri još pet minuta. Maknite tavu s vatre i dodajte maslac u rižot te brzo promiješajte kako bi rižotu dali kremastu strukturu. Na kraju umiješajte parmezan i poslužite.