Dolaskom proljeća dolazi i sezona roštilja na otvorenom, ali i kad nije najljepše vrijeme, ražnjići su praktičan i pristupačan izbor za obiteljski ručak, druženja, ali i hit na dječjim rođendanima. Gotovi su za tren, možete ih jesti s nogu, a vole ih sve generacije.

Pileći ražnjići najukusniji su kad se peku na roštilju, ali sasvim će dobro poslužiti i grill tava.

Sastojci:

500 g pilećih prsa

1 režanj češnjaka

3 žlice maslinova ulja

3 žlice bijelog vina

1 žličica sjeckanog bosiljka

sol, papar

1 tikvica

150 g cherry rajčica

Priprema:

Meso narežite na kocke veličine cherry rajčica koje ste pripremili. Češnjak oljuštite i nasjeckajte, a zatim ga pomiješajte s uljem, vinom, bosiljkom, solju i paprom. U tome marinirajte meso barem sat vremena, a poželjno i duže. Tikvice operite, očistite i narežite na komade. Rajčice također operite i po želji prepolovite. Meso izvadite iz marinade te ga, naizmjence s tikvicama i rajčicama, nabodite na drvene ili metalne štapiće. Pecite ih na roštilju 10-ak minuta i okrećite kako ne bi zagorjeli.