Znamo koje je omiljeno jelo izbornika Zlatka Dalića

Zlatko Dalić, koji je i sam ušao u gastronomsku priču kada je prošle godine otvorio restoran u Varaždinu, svojedobno je otkrio koje mu je jedno od najdražih jela.

Rober Gašpert

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić svojedobno je otkrio da mu je najdraže jelo salata od hobotnice. Ovo lagano, hladno, osvježavajuće i aromatično jelo može biti predjelo ili prilog nekom jelu od tjestenine, ali čak i glavno jelo.

Prije pripreme hobotnicu držite u slatkoj vodi do 12 sati ili je zamrznite i pripremite idući dan. Tako neće biti žilava nakon kuhanja, nego mekana i time i ukusnija. Savršeno paše uz krumpir, ali i povrće, a ova hladna salata od hobotnice idealna je za ljetne dane.

Recept za salatu od hobotnice

Sastojci:

1 kg hobotnice
500 g krumpira
1 dcl maslinovog ulja
100 g maslina
200 g luka
2 češnja češnjaka
200 g rajčica
1 žlica jabučnog octa
1 grančica ružmarina
sol, papar

Shutterstock  salata od hobtnice

Priprema:

Odmrznite hobotnicu, očistite je i kuhajte oko sat vremena dok ne omekša. Operite krumpir i kuhajte ga u ljusci. Kad se ohladi, ogulite i narežite na kockice.

Hobotnicu narežite na kolutiće, narežite i luk, češnjak i masline. Stavite rajčice kratko u vrelu vodu, nakon što se ohlade, ogulite im kožu i narežite ih. Pomiješajte sve sastojke i prelijte maslinovim uljem. Posolite, popaprite i dodajte jabučni ocat te ukrasite grančicom ružmarina.