Tirolskikrumpir je autentično jelo koje potječe iz regije Tirol u Austriji, a spoj je jednostavne kombinacije sastojaka. Omiljeni je izbor kako među lokalnim stanovništvom tako i turistima koje posjećuju taj dio Austrije. Jelo je masnije tako da se može jesti kao zasebno jelo, a idealan je nakon obavljanja težih fizičkih aktivnosti kao planinskog uspona.

Tirolski krumpir idealan spoj jednostavnosti i tradicije
Shutterstock 

Sastojci:

  • 800 g kuhanog krumpira
  • 100 g dimljene slanine
  • 2 luka
  • 2 đžlice maslaca
  • sol, papar
  • 1/2 žličice mljevene paprike
  • po 1/2 žličice sušene majčkine dušice i mažurana
  • 2 žličice listića svježeg mažurana

Priprema:

Narežite krumpir na ploške, a slaninu na trakice. Luk nasitno nasjeckajte pa ga popržite sa slaninom na malo maslaca. Posloite, popaprite i začinite mljevenom paprikom. Još malo popržite pa izvadite.

U tavu dodajte ostatak maslaca pa popržite krumpir sa svih strana. Umiješajte ostale sastojke te pospite svježim mažuranom.