Bakalar na bijelo u Dalmaciji je nezaobilzan specijalitet koji se jede u vrijeme blagdana, Božića i Uskrsa. Ovaj namaz savršeno se spaja s toplim ili tostiranim domaćim kruhom. Priprema traži vremena i vještine pa pročitajte ove savjete.
Sastojci:
- 60 dkg suhog bakalara
- nekoliko češanja češnjaka
- 2 dcl maslinovog ulja
Priprema:
Prvi korak je odabir kvalitetnog bakalara intenzivnog mirisa.
Suhi bakalar istucite batom (za meso). Uronite u posudu s vodom i ostavite preko noći.
Ribu potom premjestite u veći lonac za kuhanje, od pomoći može biti i ekspres-lonac ako želite spriječiti širenje mirisa od kuhanja ili jednostavno želite skratiti vrijeme kuhanja.
Kuhajte dok se ne raskuha, što ovisi o vrsti, metodi kojom je riba sušena te veličini ribe.
Očistite meso bakalara, sklonite i najmanju kost. Očišćeni bakalar usitnite te tucite u mužaru uz dodatak češnjaka i maslinovog ulja sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice