Današnji recept dana je kremasti rižoto od batata i špinata s janjećim kotletima koji će zasigurno oduševiti sve ljubitelje mesa. Janjeće kotlete pripremajte vremenski ovisno o vlastitim željama.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 440 g riže arborio
- 450 g batata
- 1,25 l temeljca o povrća
- 35 g ribanog parmezana
- 80 g mladog špinata
- sol i papar
- 1 žličica svježeg ružmarina
- 8 janjeća kotleta
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak i kuhajte 2-3 minute ili dok ne omekša, umiješajte rižu. Dodajte batata i temeljac te zakuhajte na jakoj vatri, pokrijte poklopcem ili folijom i pecite 20-25 minuta, umiješajte mladi špinat i parmezan te začinite sol i papar.
U međuvremenu zagrijte tavu za roštilj na jakoj vatri. Pomiješajte preostalo ulje i ružmarin. Premažite obje strane jajnjetine. Smanjite vatru na srednju i pecite kotlete 2 minute sa svake strane, poslužite uz rižoto.
Izvor. taste.com.au