Pileći gulaš s povrćem obilno je i zasitno jelo koji svojim začinima daje bogatiji okus piletini. Odlično se uklapa uz priloge kao što su kroketi od krumpira ili palenta s parmezanom

Sastojci:

  • 2 žlice ulja
  • 8 pilećih bataka s kožom
  • 2 luka
  • 1 crvena ljuta papričica
  • 2 crvene paprike
  • 400 ml pileće juhe
  • naribana kora naranče
  • 150 g majoneze
  • sok od polovice limuna
  • svježi peršin
  • hrskavi kruh

Priprema:

Za pileći gulaš s lukom i paprikom stavite široku tavu na srednju vatru i dodajte pola ulja. Pileće batke posolite i popaprite, dodajte ih u tavu s kožom prema dolje i pržite 5minuta dok kožica ne postane hrskava i zlatna. Odložite ju na tanjur. 

U istu tavu dodajte ulje, narezan luk, ljutu i crvenu papriku. Pržite 5 minuta dok luk ne omekša. Ulijte pileći temeljac i dodajte koricu naranče. Kuhajte 5 minuta, zatim izlijte sve u blender i blendajte dok ne postane glatka smjesa. 

Umak ulijte u tavu, a zatim stavite pileće batke stranom prema dolje kako hrskava kožica. Pustite da zavrije i kuhajte 20-25 minuta, dok piletina ne bude kuhana. U međuvremenu sitno naribajte češanj češnjaka u pastu, pa pomiješajte s majonezom, limunovim sokom i soli.

Kad je piletina pečena, pažljivo je izvadite iu umaka i stavite na tanjur. U tavu umutite majonezu s češnjakom koja će umaku dati još bogatiji okus.