Pileći gulaš s povrćem obilno je i zasitno jelo koji svojim začinima daje bogatiji okus piletini. Odlično se uklapa uz priloge kao što su kroketi od krumpira ili palenta s parmezanom.
Sastojci:
- 2 žlice ulja
- 8 pilećih bataka s kožom
- 2 luka
- 1 crvena ljuta papričica
- 2 crvene paprike
- 400 ml pileće juhe
- naribana kora naranče
- 150 g majoneze
- sok od polovice limuna
- svježi peršin
- hrskavi kruh
Priprema:
Za pileći gulaš s lukom i paprikom stavite široku tavu na srednju vatru i dodajte pola ulja. Pileće batke posolite i popaprite, dodajte ih u tavu s kožom prema dolje i pržite 5minuta dok kožica ne postane hrskava i zlatna. Odložite ju na tanjur.
U istu tavu dodajte ulje, narezan luk, ljutu i crvenu papriku. Pržite 5 minuta dok luk ne omekša. Ulijte pileći temeljac i dodajte koricu naranče. Kuhajte 5 minuta, zatim izlijte sve u blender i blendajte dok ne postane glatka smjesa.
Umak ulijte u tavu, a zatim stavite pileće batke stranom prema dolje kako hrskava kožica. Pustite da zavrije i kuhajte 20-25 minuta, dok piletina ne bude kuhana. U međuvremenu sitno naribajte češanj češnjaka u pastu, pa pomiješajte s majonezom, limunovim sokom i soli.
Kad je piletina pečena, pažljivo je izvadite iu umaka i stavite na tanjur. U tavu umutite majonezu s češnjakom koja će umaku dati još bogatiji okus.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice