Batat je ukusno i zdravo povrće većini omiljeno zbog svog slatkastog okusa. Može se spremati na isti način kao i obični krumpir. Uz ove pljeskavice od batata preporučujemo da probate jedan od umaka s naše liste top 5 umaka

Sastojci:

  • 300 g batata
  • 100 g feta sira
  • 1 vezica mladog luka
  • 1 manja paprika
  • 1 žličica paprike
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 3 jajeta
  • 80 g brašna
  • 1 žličica mljevene ljute papričice (po želji)
  • malo ulja

Batat pljeskavice iz pećnice odličan su izbor za večeru
Shutterstock 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Batat ogulite i naribajte na krupniji ribež pa ostavite da se ocijedi. Rukama ocijedite višak vode pa promiješajte s izmrljvenom fetom, nasjeckanim lukom, paprikom i začinite po želji. Sve sastojke promiješajte, jaje umutite vilicom, i promiješajte ga s brašnom. Ulijte u zdjelu s krumpirom i ponovno sve promiješajte da se sastojci dobro spoje. Rukama oblikuj te pljeskavice i složite ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih s malo ulja i pecite oko 25-30 minuta. Za hrskavost s obje strane, na pola vremena preokrenite pljeskavicu.