Tjestenina sa pršutom i cvjetačom odličan je prijedlog za vaš idući obiteljski ručak. Ovo jelo donosi zaokret svima omiljenog jela, macand cheese. Isprobajte ovu kombinaciju sočnog topljenog sira sa domaćim pršutom i cvjetačom.
Sastojci:
- 300 g makarona
- 60 g maslaca
- 1 luk
- 50 g glatkog brašna
- 750 ml mlijeka
- 1 žlica senfa
- 180 g naribanog parmezana
- 500 g cvjetače
- nasjeckanog peršina
- 6 kriški pršuta
- 220 g mozzarele
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Kuhajte tjesteninu u loncu kipuće slane vode 8-9 minuta, da makaroni ostanu al dente. Dobro ocijedite i vratite u lonac.
U međuvremenu otopite maslac u posebnoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i kuhajte s čestim miješanjem 8 minuta. Dodajte brašno i kuhajte, miješajući. Maknite tavu s vatre i postupno umiješajte mlijeko dok se ne sjedini. Vratite tavu na srednju vatru i neprekidno miješajte dok smjesa ne prokuha i ne zgusne se. Ugasite vatru i umiješajte senf i parmezan. Začinite.
U tjesteninu dodajte prije na pola kuhanu cvjetaču i peršin, prelijte umakom od sira i pomiješajte da se sjedini. Stavite sve u vatroslavnu posudu, na vrh stavite pršut i mozzarelu, a zatim pospite preostalim parmezanom.
Stavite u pećnicu na 15 minuta, dok ne porumeni.
Izvor: Taste