Tjestenina je jedan od čestih obroka na našem stolu. Skuhati ju je lako, ali uvijek dolazi do problema kada je treba ocijediti. Najčešći problem nakon cijeđenja vode iz lonca su opekline od vrele vode. Pronašli smo dva sigurnija načina kako ocijediti vodu nakon kuhanja tjestenine.
Čačkalica između poklopca i gornjeg ruba lonca
Čačkalicu stavite između poklopca i gornjeg ruba i bez problema izlijte vodu iz lonca.
Cjedilo stavite na lonac
Do sada ste vjerojatno izlijevali tjesteninu u cjedilo, ali zapravo je ispravnije obrnuto. Cjedilo namjestite u lonac i bez problema možete ocijediti vodu iz tjestenine.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice