Imamo recept za jelo koje Vatreni obožavaju jesti nakon utakmice

Naši reprezentativci nakon odigrane utakmice uživaju u najpopularnijem jelu na svijetu, ali u malo drugačijoj verziji.

Shutterstock

Europsko prvenstvo u nogometu ove godine održava se u Njemačkoj, naši reprezentativci svoju prvu utakmicu igraju protiv Španjolske u subotu, a mi im držimo palčeve da će ostvariti značajan uspjeh kao i na prijašnjim natjecanjima.

Glavni liječnik Vatrenih, dr. Tomislav Vlahović, za portal Živim otkrio je što najčešće jedu naši Vatreni, ali i koje je popularno jelo obavezno na jelovniku nakon utakmice.

"Prvenstva su vrlo naporna za sportaše, zbog intezivnog tempa u kratkom periodu, zato je potrebno veliki naglasak staviti na uravnoteženu prehranu koja će pomoći što bržem oporavku mišića", ističe dr. Vlahović te dodaje da u tom periodu nogometaši najviše jedu nemasne proteine, voće, povrće, sjemenke i žitarice. Potrebno je u obroke ubaciti puno ugljikohidrata koji su izvor energije za smanjenje umora, održavanje performansa i poticanje oporavka.

Shutterstock 


A nakon utakmica, Vatreni najčešće jedu pizzu s brašnom bez kvasca koja je savršen obrok s većim udijelom ugljikohidrata i bjelančevina, a s obzirom na povećanu potrošnju energije tijekom utakmice dodaju se i nezasićene masti, istaknuo je liječnik za Živim.

Pronašli smo za vas recept za pizzu kakvu jednu Vatreni, a vi možete na nju staviti dodatke po izboru.

Tijesto za pizzu bez kvasca

Sastojci:

  • 170 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 0,5 žličica soli
  • 125 ml mlijeka bez masnoće
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol u zdjelu; umiješajte mlijeko i maslinovo ulje dok ne dobijete mekano tijesto. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Okrenite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i premiješajte 10 puta. Tijesto oblikujte u kuglu, pokrijte preokrenutom zdjelom i ostavite 10 minuta. Razvaljajte tijesto u krug. Stavite tijesto u tepsiju s papirom za pečenje. Pecite 8 minuta. Izvadite dodajte dodatke; umak od rajčice, kuhanu šunku, sir i narezano povrće. Vratite da se u pećnicu na još 15 minuta.

izvor: All recipes