Recept dana: Jetrica na venecijanski način s palentom

Tradicionalno jelo od jetrica koje će vas oduševiti svojim bogatim aromama

Shutterstock

Teleća jetrica na venecijanski način je jelo čija će vas aroma osvojiti na prvu. Jetrice su odličan izvor željeza, a prije su bile jako popularna namjernica u gastronomiji. Okus jetrica odlično upotpunjuje okus crnog vina i češnjaka. Preporučujemo da jelo jedete uz kuhanu palentu

Sastojci:

  • 500 g telećih jetrica
  • 4 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 d crnog vina
  • maslinovo ulje
  • peršin sjeckani
  • sol i papar
  • kriške limuna

Priprema:
Luk oljuštite i narežite na tanke kolutiće. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu pirjajte luk i nasjeckani češnjak oko pola sata, dok ne omekša i lagano porumeni. Pirjani luk izvadite iz tave i stavite na tanjur sa strane.

Jetrica narežite na vrlo tanke kriške i kratko ih popržite na ulju na kojem se pirjao luk. Kad su gotove, jetrica posolite i popaprite pa stavite sa strane na tanjur s pirjanim lukom. Na kraju deglazirajte tavu crnim vinom kako biste iskorisili sokove od pirjanja i pečenja. Tim otopljenim slojem od pečenja prelijte jetrica i luk.

Na kraju pospite sjeckanim peršinom. Poslužite s kriškom limuna, a kao prilog najbolje je poslužiti palentu.