Volite li jetrica na saftu, obožavat ćete pečena jetrica, ali ne samo pržena na tavi već i zapečena u pećnici. Ovako pripremljena jetrica možete poslužiti s bilo kojim prilogom, a najviše pašu uz pire krumpir ili rižu. S njima u pećnici možete ispeći i gljive ili povrće poput paprike.
Isprobajte egzotičan recept za pileća jetrica u aromatičnom kremastom umaku peri-peri.
Sastojci
- 1/2 kg juneće jetrice
- 3 glavice luka
- 3 jaja
- 1 dl mlijeka
- sol, papar
- peršin
Recept za jetricu iz pećnice
Popržite luk
Luk narežite i pirjajte dok ne postane staklast.
Popržite jetrica
Jetrica narežite na rezance debljine pola malog prsta. Dodajte ga na pirjani luk i pržite 10 minuta.
Umutite
Prebacite u manji pleh, umutite jaja, dodajte mlijeko, začine i prelijte preko jetrica.
Pecite
Pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok ne porumene.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave