Volite li jetrica na saftu, obožavat ćete pečena jetrica, ali ne samo pržena na tavi već i zapečena u pećnici. Ovako pripremljena jetrica možete poslužiti s bilo kojim prilogom, a najviše pašu uz pire krumpir ili rižu. S njima u pećnici možete ispeći i gljive ili povrće poput paprike.
Isprobajte egzotičan recept za pileća jetrica u aromatičnom kremastom umaku peri-peri.
Sastojci
- 1/2 kg juneće jetrice
- 3 glavice luka
- 3 jaja
- 1 dl mlijeka
- sol, papar
- peršin
Recept za jetricu iz pećnice
10:47
Korak 1
Popržite luk
Luk narežite i pirjajte dok ne postane staklast.
10:49
Korak 2
Popržite jetrica
Jetrica narežite na rezance debljine pola malog prsta. Dodajte ga na pirjani luk i pržite 10 minuta.
10:49
Korak 3
Umutite
Prebacite u manji pleh, umutite jaja, dodajte mlijeko, začine i prelijte preko jetrica.
10:50
Korak 4
Pecite
Pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok ne porumene.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice