Palenta je doista neopjevani junak priloga, stoga vam serviramo nježan podsjetnik na prilog koji fantastično ide uz mnoga jela, ali se isto tako u njemu može uživati i samostalno, pogotovo kada je riječ o ovoj ukusnoj i kremastoj varijanti s parmezanom.

Za ovaj recept trebati će vam svega pet sastojaka, a ako slučajno nemate parmezan pri ruci, možete koristiti bilo koji drugi sir.

Sastojci:

600 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
240 ml mlijeka
160 g palente
2 žlice maslaca
45 g ribanog parmezana
sol i papar po ukusu

Priprema:

U loncu pomiješajte pileći/povrtni temeljac i mlijeko te blago začinite solju i paprom. Pustite da lagano kuha na srednje jakoj vatri, a zatim dodajte palentu i smanjite vatru.

Povremeno promiješajte dok se ne smjesa ne sjedini i zgusne te kuhajte oko 20 minuta.

Na kraju dodajte maslac i parmezan te promiješajte da se sastojci sjedine (a ako palenta postane pregusta, dodajte još juhe ili mlijeka). To je to – uživajte u ukusnoj i kremastoj palenti.

izvor: novilist.hr