Piletina i njoki poznata su klasična kombinacija za brz i jednostavan ručak. Većina obožava ovo jelo zbog kremaste teksture, a neki zbog jednostavnosti pripreme. Za vas smo pronašli recept za njoke pripremljene u umaku od piletine i špinata, a jelo možete pripremiti dan prije i ponjeti sa sobom na posao.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 30 maslaca
- 350 g pilećih prsa
- 4 češnja češnjaka
- 75 ml bijelog vina
- 1 žličica mix talijanskih suhih začina
- 400 ml pilećeg temeljca
- 180 g krem sira
- 500 g njoka
- 100 g mladog špinata
- 30 g parmezana
- papar
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa u njemu otopite maslac, kad se malac potpuno otopi dodajte pileća prsa narezana na kockice i kuhajte 4-5 minuta na srednjoj vatri. Umiješajte češnjak i nastavite kuhati. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Umiješajte mix začina i temeljac. Kad temeljac lagano zakuha, umiješajte krem sir. Rastopite ga i neprestano miješajte dok ne dobijete kremasti umak.
Ugasite vatru i umiješajte naribani parmezan. začinite svježe mljevenim paprom i soli.