Sočne gljive punjene sirom i slaninom zasitan su i ukusan obrok

Punjene gljive poslužite na večernjem druženju ili kao toplo predjelo

Shutterstock

Ove jednostavne i zasitne punjene gljive možete poslužiti kao predjelo ili kao zalogajčić na večeri. Očišćene gljive napunite smjesnom i stavite u pećnicu. Poslužite gljive uz neku ukusnu salatu po izboru ili domaći tzatziki.

Sastojci:

  • 6 trakica slanine
  • 115 g sira
  • 50 g parmezana
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice peršina
  • sol i papar
  • 24 gljive

Priprema:

Pripremite gljive tako da ih operete i uklonite stapku. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lim za pečenje premažite uljem i ostavite sa strane.

U velikoj tavi zapecite slaninu dok ne postane hrskava, prebacite slaninu n atanjur i pustite da se ohladi. U zdjeli pomiješajte nadjev: krem sir, parmezan, češnjak, peršin, sol i papar. Vilicom pomiješajte i zgnječite sastojke, zatim dodajte polovicu komadića slanine. Nastavite miješati dok se ne sjedine. Nadjev ravnomjerno rasporedite u gljive. Po vrhu pospite komadiće preostale slanine. 

Rasporedite gljive na pripremljeni lim i pecite 15 minuta, dok gljive ne omekšaju. Prilikom posluživanje možete gljive još posipat peršinom nasjeckanim. 

Izvor: Natasha's Kitchen