Domaća paštašuta klasično je hrvatsko jelo slično bolonjezu, ali puno brže se priprema

Neodoljiva tjestenina u sočnom umaku od mljevenog mesa gotova je u samo 45 minuta

Shutterstock

Paštašuta je jedno od najpopularnijih jela s tjesteninom koja je umiješana u ukusni umak od rajčice i mljevenog mesa. Iako mnogi misle da je ovo jelo isto što i bolonjez nije tako, za pripremu paštašute trebat će vam manje od sat vremena. Spoj tjestenine, bogatog mesnog umaka i finih začina čini paštašutu pravim klasikom koji oduševljava svojim okusom.

Sastojci

  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 500 g mljevenog mesa
  • 400 g tjestenine
  • 200 ml pasate od rajčice
  • sol
  • papar
  • peršin
  • miks mediteranskih začina

Priprema:

Zagrijte ulje na tavi i dodajte nasjeckanog luk i mrkve. Kada povrće povene dodajte mljevenog mesa i začinite ga. Pomiješajte i dodajte malo vode, smanjite da lagano krčka.

U isto vrijeme u drugoj posudi skuhajte tjesteninu, kad su spremni, ocijedite ih i isperite pod vodom. Kada je meso pri kraju dodajte pasatu od rajčice, nakon dodavanja pomiješajte i kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta. 

Peršin nasjeckajte, dodajte umak u tjesteninu, pomiješajte i jelo je spremno za serviranje.