Superzvijezda i mladi nogotmetaš francuske reprezentacije i igrač kluba PSG-a, Kylian Mbappé, jedan je od trenutno najpopularnijih igrača na svijetu. U Katru je prije 2 godine s Francuskom osvojio svjetsko prvenstvo, a kakav će plasman ove godine postići na Euru u Njemčakoj vidjet ćemo u idućih nekoliko tjedana. 

Mbappé poznat je po svojim brzim i okretnim pokretima loptom. Posjeduje veliku eksplozivnost na terenu i s lakoćom probije obranu suparničke ekipe. Njegova fizička snaga je rezultat njegovih uspjeha. Ali sigurno se pitate koje je najdraže jelo ovom svjetskom prvaku?

Poznato talijansko jelo carbonara je točan odgovor. Tjestenina je općenito popularna među sportašima zbog glukoze koja daje energiju tijelu i lako je probavljiva, kako navodi portal Goal. U nastavku teksta donosimo vam video i recept za ukusnu i kremastu carbonaru

Sastojci:

  • 225 g slanine
  • maslinovo ulje
  • 340 g špageta
  • 50 g pecorino romano sira
  • 1 jaje
  • 3 žumanjka
  • žličica papra
  • voda iz tjestenine

Priprema:

Pripremite vodu u lonac za kuhanje tjestenine, poslote ju i nakon šta zakipi ubacite tjesteninu. Kuhajte 8 minuta dok ne postane al dente. Za pečenje slanine i pripremu umaka, zagrijte tavu. Dodajte maslinovo ulje i slaninu, pecite dok se slanina skroz ne poprži. 

U posebnoj zdjeli pomiješajte sir i jaja. Kada se slanina omekša i postane zlana, izvadite iz tave i smanjite vatru na srednje nisku. Dodajte masnoću od slanine koja vam je ostala i popaprite ju, popržite papar.

Dodajte 300 ml vode za tjesteninu u tavu i nastavite s deglaziranjem slanine. Prebacite špagete u tavu. Pomiješajte 100 ml vode za tjesteninu sa smjesom jaja i sira. 

Dodajte 100 ml vode iz tjestenine i pomiješajte. Tjesteninu kuhajte, i probajte je li gotova. Maknite s vatre i dodajte slaninu. Dodajte smjesu jaja/sira i dobro miješajte dok se sir ne rastopi. Ako je potrebno, vratite lonac na laganu vatru, stalno miješajući dok se sir ne otopi, a umak postane kremast. Poslužite s mljevenim paprom na vrhu. 

Izvor: Goal