Lazanje su tradicionalno jelo talijanske gastronomije, koje ima bogatu povijest, a mi smo za vas pronašli lazanje u kombinaciji s piletinom i pestom.
Jednostavan recept od trgane piletine s pestom od bosiljka u sočnom bechamel umaku oduševit će vas svojom aromom i teksturom. Piletinu ubacite u umak od rajčice i pričekajte dok se ne raskuha kako bi je mogli rastrgati.
Sastojci:
- 190 g pesta
- 1 kuglica mozzarella
- 14-15 listova za lazanje
- 20 g parmezana
- bosiljak listići
Umak od piletine:
- maslinovo ulje
- 6 pilećih bataka
- 1 luk
- 4 češnja češnjaka
- 800 g pelate od rajčice
Bechamel umak:
- 100 g maslac
- 80 g brašna
Priprema:
Da biste napravili umak od piletine, zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri i dodajte piletinu. Pecite oko 5 minuta sa svake strane dok ne porumene. Stavite luk u tavu i pržite oko 10 minuta dok ne porumeni. Dodajte češnjak i začine. Vratite piletinu, zajedno s rajčicom. Kuhajte 35 minuta dok piletina ne postane mekana, a umak gust. Pomoću dvije vilice natrgajte piletinu u umak.
U među vremenu napravite bijeli umak, stavite sve u lonac sa malo začina, pa kuhajte na laganoj vatri uz stalnom miješanje. Kuhajte 5 minuta, i dalje miješajući dok ne postane gusta. Ako stavljate lazanje odmah, pokrijte ih i ostavite sa strane da se ohlade.
U vatroslavnu posudu za pečenje premažite tanki sloj umaka od piletine, pokapajte s malo bijelog umaka i žlličicom nanesite trećinu pesta. Pospite trećinom mozzarelle, zatim dodajte sloj od četiri ili pet listova lazanja, a zatim ponovite slojeve dva puta, završite s debelim slojem bijelog umaka. Pospite parmezan po vrhu.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, pecite 30-35 minuta dok ne porumene. Ostavite da stoje sa strane 10 minuta, pospite listovim bosiljka, paprom i zatim narežite kocke i poslužite.
Izvor: Good food