Poznati talijanski specijalitet lazanje mnogima je jedno od omiljenih jela, a u originalu se priprema od kora tijesta, mljevenog mesa ili povrća i bešamel umaka i zapeče se u pećnici. Postoje i jednostavnije i brže verzije ovog jela, a što je najbolje, možete ga pripremiti od jeftinih sastojaka.
Na društvenim mrežama proširio se super brzi recept TikTokerice recipesbyanne za lazanje iz tave, kad vam se žuri, isprobajte!
Sastojci
1 luk
1 češanj češnjaka
400 g mljevenog mesa (po želji)
1 mrkva
300 ml rajčice passate
10-15 listova za lazanje
200 g tvrdog sira
ulje
Kako pripremiti lazanje u tavi
Popržite
Popržite sitno nasjeckani luk. Kad omekša dodajte češnjak. Promiješajte pa dodajte narezanu mrkvu i mljeveno meso.
Dinstajte
Posolite i popaprite, pa nastavite dinstati. Prelijte umakom od rajčice, promiješajte i posložite kore za lazanje.
Poklopite
Poklopite i nastavite pirjati. Kada kore omekšaju, pospite naribanim sirom i ostavite na vatri još nekoliko minuta, da se rastopi.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice